Marcel van Schooneveld
Consultant van FPSupport
Helaas vinden er in de bouw nog te vaak ernstige ongevallen plaats. Verbetering van gedrag van medewerkers, onderaannemers en andere betrokkenen draagt in hoge mate bij aan het terugdringen van ongevallen.
In de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) is opgenomen dat veiligheidsbewustzijn als verplicht onderdeel wordt opgenomen in aanbestedingen en contracten in de bouw. Opdrachtgevers stellen de Safety Culture Ladder (SCL) vanaf 1 januari 2022 verplicht om de veiligheidscultuur van organisaties meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.
Een hoog veiligheidsbewustzijn is in ieders belang. Steeds vaker verbinden opdrachtgevers een gunningsvoordeel aan het bereiken van een trede.
Veiligheidsbewustzijn is iets wat er altijd zou moeten zijn. Als ondernemer ben je echter niet in alle situatie gebonden aan de SCL. De afbeelding hiernaast geef aan wanneer je wel en niet in de stap naar de SCL dient te zetten. Twijfel je of je toch moet voldoen, vul dan het contactformulier in en we nemen contact met je op om jouw situatie door te spreken.
Veiligheidsbewustzijn is iets wat er eigenlijk altijd zou moeten zijn. Om dit te realiseren wordt er over het algemeen veel aandacht, tijd en geld besteed aan het maken van plannen om dit te realiseren. Helaas blijkt vaak dat de uitvoering van deze plannen in de waan van de dag op de tweede plek belanden. Registraties worden vaak in verschillende Excellijstjes uitgevoerd wat vaak zorgt voor onnodig administratueve werkzaamheden, waarbij het bijzonder lastig is om het overzicht te bewaren. Dat is zonde!
Met de complete complianttool bouw houd je gemakkelijk overzicht in de beheersmaatregelen en incidentmeldingen vanuit één en hetzelfde dashboard. Handig voor zowel de eigen medewerkers, onderaannemers en leveranciers. Zien hoe dit er voor jou uit kan zien? Vul dan het contactformulier in en we nemen contact met je op om jouw situatie door te nemen.
Dat zou mooi zijn! Of het nu gaat om de ISO9001 of 14001, de Safety Culture Ladder en andere bestaande VCA (en aanpalende) veiligheids- en gezondheidsmaatregelen, ieder proces kun je er in onder brengen. Jouw bestaande processen vormen de basus, zodat de impact op de organisatie tot een minimum wordt beperkt.
Stap 1: de maatregelen die te maken hebben met veiligheid, kwaliteit, facility en techniek (relevant voor jou) worden gefilterd en opgenomen in een dashboard structuur.
Stap 2: al deze processen worden gedigitaliseerd en je start met de monitoren van de voortgang van de huidige situatie.
Van een versnipperde en onoverzichtelijke situatie met een veelvoud aan documenten en Exceltabbladen, heb je de eerste stappen gezet en inzicht en control gecreëerd. Noem het de Veiligheid en Gezondheid V&G nulsituatie.
Bezig met een certificeringsvraagstuk?
Hier helpen we je mee door jouw actiepunten te digitaliseren, zodat je de voortgang kunt monitoren en makkelijk de bewijslast kunt leveren om je certificaat of verklaring te kunnen verkrijgen.
Ook na de certificering borg je al je V&G beheersmaatregelen (waaronder de SCL, VCA en ISO maatregelen) vanuit één en hetzelfde dashboard. Het digitale beheer maakt de hercertificering bijzonder eenvoudig en levert in combinatie met tussentijdse coaching van adviseurs uit ons netwerp (optioneel) een belangrijke bijdrage aan het succes.
Zien hoe dat eruit ziet? Download hieronder ons stappenplan!
Geen formulier invullen maar een
WhatsApp bericht versturen. Dit kan naar